У Украјини се наставља истрага једног броја украјинских комерцијалних банака које су прале паре које је од ММФ добила Народна банка Украјине. Према истрази, многе украјинске банке су учествовале у овој кривичној шеми. Средства су повучена из земље преко аустријске Meinl Bank AG.

Ми, КиберБеркут смо одлучили да помогнемо око истраге.

Након што смо пажљиво проучили материјале истраге, који су објављени на Интернету, приметили смо да су две финансијске институције «Кредит Днiпро» и «Делта банка», проследиле највише новца на offshore рачуне. Ове банке су тесно повезане са једним од најбогатијих украјинских олигарха Виктором Пинчуком.

Одлучили смо да сазнамо како се даље креће новац украден у земљи са рачуна поменутог фонда. Хаковали смо емаил председник Управног одбора «Виктор Пинчук Фондације» Томаса Ваје. Као што се може видети из његове преписке, фондација овог олигарха блиско сарађује са The Clinton Foundation, а Пинчук и његова супруга често проводе време са члановима породице бившег америчког Председника. Ваје редовно комуницира са челницима The Clinton Foundation и редовно организује састанке између Пинчука и породице Клинтон.

Ово је пример мејла господина Ваје.

У последњих пет година је The Clinton Foundation од «Фонда Пинчук» добила од 10 до 25 милиона долара. До највећег преноса новца из «Фонда Пинчук» у The Clinton Foundation је дошло током 2015 и 2016 године у време председничке кампање Хилари Клинтон. На тај начин је ММФ фактички финансирао изборну кампању Хилари Клинтонзахваљујући проневери средстава које је ММФ доделио Украјини.

Да подсетимо да је Министар финансија Украјине била пословна жена из САД Н. Јареско, а да је директорка Народне банке Украјине В.Гонтарева, која је дуго радила у страним банкама.

Ми смо КиберБеркут! Ми не заборављамо! Ми не праштамо!

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;