Министар одбране Александар Вулин са сарадницима, састао се данас с директорима и представницима привредних друштава из групације Одбрамбена индустрија Србије.

Током састанка, министар је истакао да је Одбрамбена индустрија Србије наша развојна шанса, али и прилика да се такмичимо са много већим и моћнијим учесницима на тржишту, који можда имају више новца, али нашу памет, вредноћу и упорност не могу да надоместе.

— Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, и као председник Владе, обраћао је посебну пажњу на сваког од вас, и то ће наставити да чини и с нове дужности, рекао је министар Вулин. Он је нагласио да је наша наменска индустрија преживела најтежа времена, укључујући и физичко уништење током НАТО агресије, али је показала жилавост, опоравила се и почела да учествује на светском тржишту, пре свега захваљујући подршци Владе Републике Србије.

Министар Вулин је истакао да се Влада Републике Србије неће «решити ни лишити» Одбрамбене индустрије, да ће наставити да улаже и гледати како да помогне, очекујући резултате.- Не мислимо да било ко други постане власник Одбрамбене индустрије Србије, али итекако мислимо да привучемо и капитал и знање — рекао је министар одбране и завршио речима — ви сте наша шанса баш као што сте и наш понос и успећемо само ако будемо разумели једни друге.

Министарство одбране Србије

Тагови: ; ; ;