Након што је ТВ канал «Звезда» објавио снимак посете руског председника Владимира Путина манастиру Светог Преображења, уредници ТВ канала «Киша» су на свом веб сајту објавили део снимка на коме се види како иза седишта возача седи непозната особа која председнику Путину на нешто указује прстом.

Снимак показује председника Путина, који излази из аутомобила, отвара врата иза возача, а непозната особа која има црвену ташну у крилу му нешто показује прстом.

Цела сцена траје мање од 10 секунди, али је то било довољно да медији почели да спекулишу о томе ко је особа на задњем седишту аута.

У почетку,ТВ канал «Киша» је сугерисао да је реч о путници. Њихове спекулације  су почели да изражавају и други медији. На сајту «Радио Либерти» је објављена верзију по којој је на задњем седишту аутомобила жена у црвеној хаљини, која је одбила предлог председника да изађе из кола.

» У видео снимку се у  13. секунди може видети како у колима седи жена која чини се гестом указује да не жели да изађе. Изгледа да је у црвеној хаљини » написао је новинар поменутог канала.

У ствари, снимак показује особу у тамном оделу која у крилу држи црвену торбу, док рука која се види је рука мушкарца.

Али нису сви били склони теорији да је «мистериозна пратилац» — жена. У чланку «радио Слобода» се на основу тога што је «мистериозни пратилац» седео иза возача претпоставља да је у питању директор компаније «Роснефт» Игор Сечин.

Међутим  дилеме и шпекулације о мистериозном путнику је прекинуо потпарол председника Путина Дмитри Песков, рекавши да је иза Путина седео мушкарац

«Обезбеђење» – кратко је објаснио секретар за штампу председника.

Након изјаве Пескова , из Тв канала су се потрудили да мало пажљивије анализирају снимак, чиме се могло доћи до објашњења ко седи на задњем седишту. У питању је човек из обезбеђења председника Путина.

«Владимир Путин излази из аутомобила, отвара задња врата да узме јакну, међутим човек из обезбеђења који седи на задњем седишту му прстом показује да је јакна код његовог колеге», написао је новинар канала „Киша“.

Пажљивим прегледом снимка може се видети како други човек из обезбеђења, са предње стране обилази џип носећи у рукама сако Владимира Путина.

Међутим, и поред деманта канала и објашњења Пескова, многи медији и даље тврде да је мистериозни пратилац уствари жена.

извор РТ

приредила Лола Ђорђевић

 

 

Тагови: ; ;