Члан Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске, Драгољуб Рељић, изјавио је Срни да је поносан што је радио у тој комисији, која је поступала по закону.

«Поносан сам што сам радио у тој комисији, што смо показали да Република Српска има демократски капацитет да организује и спроведе референдум, што је 680.000 грађана изашло, изјаснило се и није био ниједан инцидент», истакао је Рељић.

Према његовим речима, Комисија је радила у складу са законом и спровела референдум на начин како је именована од Народне скупштине Републике Српске и да је увјерен да ће у вези са оптужницом Тужилаштва БиХ бити доказано да не постоји никаква одговорност чланова ове комисије.

Он је додао да га оптужница није изненадила јер је очигледно реч о политичком процесу, али га је изненадило то што је прво достављена медијима, а не онима који су оптужени. Напоменуо је да Републичка комисија за спровођење референдума о Дану Републике Српске никада није добила, ни расправљала о привременој мери Уставног суда, нити је он икада њу доставио Комисији.

«Оптужују нас да смо починили кривично дело неизвршавања одлуке Уставног суда БиХ, члана 239 КЗ БиХ, а заборављају чињеницу да Комисија не може, нити је надлежна да изврши одлуку Уставног суда», додао је Рељић.

 

 

СРНА

Тагови: ;