Хилари Клинтон као председник САД би више одговарала руском лидеру, него Доналд Трумп. Ово мишљење је изразио председник Сједињених Америчких Држава у интервјуу америчком ТВ каналу ЦБН Њуз.

Према републиканцу, Путин није одушевљен његовим намерама да ојача оружане снаге и учини земљу енергетски независном. Међутим, Трамп је рекао да би био у могућности да сарађује са руским председником и нагласио да су две нуклеарне силе треба да се одржавају дијалог.

Као аргумент тврдњи да би се председнику Русије више допала Хилари Клинтон на месту председника САД, Трамп је навео своју посвећеност јачању војне способности земље и жељу да више не буде нестабилна, што, према Трампу, покушавају да направе мајстори у Кремљу.

 «Ми смо најмоћнија земља на свету и постајемо све јачи и јачи, јер сам ја велики фан војске. На пример, да је Хилари победила, смањила би наше оружане снаге. Наша енергија ће постати још траженија и скупља. То је оно што је Путин не воли код мене. И то је разлог зашто он не жели мене као председника, јер од првог дана сам хтео јаку војску, а он то не жели», рекао је Трамп.

 

Тагови: ; ;