Министарка правде Нела Кубуровић најавила је да ће данас на седници Владе Србије на дневном реду бити формирање Савета за спречавање насиља у породици, а на основу Закона који је 1. јуна ступио на снагу.

«Циљ Савета биће да се предузму одговарајуће мере како би се спровела боља координација свих органа који поступају и примењују Закон о спречавању насиља у породици и да се благовремено исправе његови недостаци, уколико се покажу у пракси», рекла је министарка правде.

Кубуровићева је на ванредној конференцији за новинаре након састанка са министрима Стефановићем и Ђорђевићем, а поводом убиства жене и детета у Центру за социјални рад у Раковици, рекла да и тај састанак показује да је Влада спремна да се бори са насиљем.

Додала је да у овом случају, нажалост, нови Закон о спречавању насиља није могао да буде примењен, јер је реч о бракоразводној парници која траје одраније.

Министар Зоран Ђорђевић поручио је да ће се борити против таквих ствари и да ће учинити све да се тако нешто више никада не догоди.

РТС

 

Тагови: ; ;