Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Солуну да су Грчка, Бугарска и Србија заједно, не само три пута, већ десетоструко снажније него када иступају појединачно.

Он је, након трилатералног састанка са премијерима Грчке Алексисом Ципрасом и Бугарске Бојком Борисовим, оценио да су такви сусрети три земље од великог значаја.

» Снажнији смо кад смо заједно него кад наступамо одвојено. Могли бисмо тај модел да користимо чесће и да се по различитим питањима постављамо јединствено и заједнички и тиме добијамо неупоредиво боље резултате за наше три земље. Спремни смо по свим питањима спољним и унутрашњим изазовима заједнички да делујемо, а у складу са европским принципима, европским стандардима» — рекао је председник Србије.

Додао је да је захвалан Ципрасу и Борисову на подршци коју пружају Србији на европском путу, те навео да очекује још снажнију подршку у наредном периоду.

«Спремни смо да са Грчком и Бугарском учествујемо у различитим пројектима, који су од економског инетреса за све три земље, али и политичког интереса за наше земље и нације» — рекао је Вучић

Новинарима је пренео да је на трилатералном састанку разговарано о бројним инфраструктурним пројектима, повезивању грађана, пословних људи, и како и на који начин да заједнички постижемо најбоље резултате.

Тагови: ; ; ; ;