Пише Михаил Ошеров

Европљани покушавају да униште Русију. Ради тога хране Украјину, покушавају да од Русије одвоје Белорусију, деле новац свима који су „несагласни“ са влашћу, свима који желе да униште Русију.

А Русија се само брани. Међутим, није довољно само бранити се. У шаху постоји принцип: напад је — најбоља одбрана. Да би се победило, треба противнику правити проблеме.

Какве проблеме има Европа?

Она је сада монструм којим се управља из Брисела. Многи народи европских земаља желели би да се ослободе тога монструма. У томе би им требало помоћи.

Ко смета Русији да код себе организује конференцију о европском суверенитету народа? Ко Русији смета да себи призива Баске, Каталонце, Корзиканце, грађане Севера Италије и северне Ирце? Ко јој смета да народима Европе пропагира мисао о штетности и непотребности бриселског монструма? Ко смета Русији да садејствује здравим европским политичким снагама у главним европским земљама које се боре за повратак суверенитета својих земаља и за њихов излазак испод власти Брисела?

Зашто се то не чини?

Да ли само зато што Европљани за сада још купују руски гас?

Основни супарници Русије на Блиском Истоку су Саудијска Арабија и Израел који су најближи савезници САД. Израел и Саудијска Арабија су се објединили у борби против Сирије јер Израел не жели да допусти обнову Сирије да би сачувао окупирану Голанску висораван, а Саудијцима и другим земљама Персијског залива потребни су директни нафтоводи према Европи.

Истина је да Русија помаже Сирији. Али, Русија не штити небо Сирије од америчке и израелске агресије. Русија се још и уздржала приликом гласања у УН о резолуцији о Јемену и самим тим развезала руке Саудијској Арабији у агресији против Јемена. Шта смета Русији да подржава закониту Владу Јемена — хусите — против саудијске агресије?

У совјетска времена, Москва је имала војно-поморску базу у Адену која је СССР омогућавала да контролише цео Индијски океан и Црвено море.

Зар Русији није потребан геополитички утицај? Због чега хуситима сада помаже само Иран? Зар Русији није потребан бочни удар из Јемена — снагама хусита — по непријатељској Саудијској Арабији?

Није довољно само се бранити.

Ако руководство Русије жели да сачува земљу, Русија мора и да буде у контранападу, да ствара проблеме својим геополитичким противницима и да тражи савезнике.

„Непријатељ мог непријатеља је мој пријатељ“.

Земље Персијског залива одједном су навалиле на Катар. То значи да ту земљу треба одмах подржати без обзира на антируску политику те државе у прошлости.

Земље Европе воде политику која ће уништити породицу и детињство. Русија мора да буде у авангарди земаља и народа који су за очување традиционалних вредности и традиционалне породице. Такви народи ће подржавати Русију.

Против непријатеља треба војевати на њиховом пољу и проналазити нове савезнике. То је најбоља одбрана.

Међутим, Русија се за сада само брани.

Ката

 

 

 

 

 

 

Извор fakti.rs

Тагови: ; ; ; ;