Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

22:05

 

Вечерас око 19:55 украјинске снаге напале су насеља на југу ДНР. Под ватром укронациста нашао се и контролни пункт Заједничког центра за контролу и координацију помирења непријатељских страна код насеља Безименое. Особље Центра евакуисано је у склониште и жртава није било.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 35 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 21 насељено место ДНР.

Током претходних недељу дана украјинске снаге су 251 пут напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашла су се 33 насељена места ДНР. Током напада рањена су два цивила и један војник ДНР.

 

13:19

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Доњецки, Калиновка, Сокољники и споменика Кнезу Игору код Станице Луганске.

Током претходне ноћи украјински окупатори нападали су насеље Трудовски у Петровском рејону Доњецка. Том приликом оштећене су три куће.Жртава није било.

 

Тагови: ; ;