Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се неће одазвати организаторима Параде поноса да 17. септембра стане на чело њихове колоне јер, како је објаснио, не пада му на памет да у томе учествује, пошто има право да одбије и да «шета где хоће и кад хоће».

«Хвала на позиву — нећу», рекао је Вучић новинарима у Солуну и поручио да не жели да тражи изговоре за одбијање, а да ће тог дана свакако да ради нешто за шта мисли да је корисно за Србију.

«Наше је као државе да обезбедимо да се сви прошетају где хоће и како хоће, свима све слободе и права да гарантујемо. Ко хоће од представника власти, из Владе, слободан је да иде где хоће, ја нећу», истакао је Вучић.

Он је објаснио да није неко ко је одушевљен таквом манифестацијом, али му је била обавеза, коју је успео да оствари, да припадницима те популације «гарантује право да чине оно што је део њихове слободе и права».

Овогодишњи Прајд одржаће се 17. септембра у Београду, потврдили су данас на конференцији за медије чланови Организационог одбора Параде Поноса Београд, и позвали јавно председника Србије да им се прикључи у шетњи.

Ројтерс

Тагови: ; ;