Шта ће да ураде Албанци, да признају Србију без Косова- запитао је председник Александар Вучић новинаре у Бриселу на њихово питање како коментарише изјаве албанских политичара да се Приштина спрема за «последњу фазу дијалога» и «међусобно признавање».

Вучић је, после разговора са председбиком Савета ЕУ Доналдом Туском, у разговору са новинарима истакао да је јасно да је на Србији да проба да заврши све што може у оквиру реформи, владавине права, али и уставних реформи, али да завршетак дијалога не зависи само од Београда.

«То ћемо моћи све да постигнемо, али нам остаје нешто што не зависи само од нас, већ и од албанске стране на Косову», поручио је Вучић и подсетио да Србија у својим приступним преговорима има и поглавље 35, које се односи на нормализацију односа са Приштином и «регулише и генерише» европски пут Србије.

«Када то будемо успели да решимо, незадовољавајуће за све или задовољавајуће за све, онда сам сигуран да ћемо моћи да постанемо пунопоравни члан ЕУ. Ја се надам да то може да буде у следећем мандату ( Европске комисије)», рекао је Вучић.

 

На наводе да се Приштина спрема на «последњу фазу дијалога» и «међусобно признавање», председник Србије одговара да се већ три године од Приштине «чује исто»:

«Моје је питање шта ће они да ураде? Да признају Србију без Косова? Да нам учине тај велики плезир? Могу да с насмејем на то. Шта друго да одговорим», изјавио је Вучић.

Он је нагласио да постоје ствари које косовски Албаници не могу да ураде без Србије, а да Србија зна «шта може, а шта не може».

«То су изјаве за малу децу и то је све што могу да вам кажем», закључио је председник Србије Александар Вучић.

Тагови: ; ; ;