Tројици држављана Србије оптужених за тешко кривично дело групног убиства са предумишљајем на Закинтосу је одобрено да се бране са слободе, уз кауцију од по 5000 евра, објавили су грчки медији. Они ће данас чартер летом допутовати у Београд.

Они су приведени у полицијску управу на Закинтосу 8 јула под сумњом да су учествовали у убиству америчког студента Бакарија Хендерсона (23) у клубу «Бар код» у месту Лаганас. Оптужени су за наношење тешких телесних повреда.

О судбини једног српског држављанина, који је јуче дао исказ у своју одбрану, требало је да буде одлучено данас, али је његово саслушање одложено за сутра у 17 часова, преноси Танјуг.

Преосталој петорици ухапшених, међу којима је један Грк, један Србин из Босне са британским пасошем и тројица српских држављана, одређен је притвор до 18 месеци. Они ће бити пребачени у затвор у месту Авлона, око 50 км северно од Атине.

Није било националистичких нити расистичких мотива за убиство, пренела је ТВ Антена. Такође је објављено да би истражни судија за неке од ухапшених могао да државном тужиоцу предложи најтежу казну коју познаје грчко правосуђе — доживотну робију, јер је злочин оквалификован као планирано, односно организовано убиство.

Укупно деветоро људи је ухапшено због учествовања у тучи на Закинтосу у којој је убијен амерички држављанин, од чега су седам осумњичених држављани Србије. Сумња се да је најмање петнаесторо људи задало ударце несрећном младићу од којих су неки били фатални, преноси РТС.

Медијске спекулације о наводном изручењу српских држављана америчком правосуђу су без основа, јер ће се њима судити по грчким законима.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;