По први пут у историји Европског Парламента се чуло за украјинске антифашисте и комунисте, рекао је шеф Института за политичке студије на постсовјетском простору Алексеј Албу.

«По први сукоб у историји ЕвропскогПпарламента о Украјини се није расправљало једнострано, са позиције украјинских власти, већ је била заступљена и позиција оних који се нису помирили са државним ударом 2014 године и још увек се боре са ултрадесничарима у Украјини», написао је он насвом ФБ профилу, додајући да је у Европском Парламенту саслушана представница фракције уједињене левице Елеонора Форенца.

Према његовим речима, расправи су присуствовали познати европски политичари и јавне личности, чланови Европског Парламента Хавер Коусо и Татјана Жданок, као и други пријатељи украјинског народа који разумеју штетност националистичке политике.

Експерт је подсетио да организатори и починиоци масакра у Одеси још увек нису кажњени и да украјинска Влада још увек није, у складу са споразумима из Минска, ослободила ни једног политичког затвореника и да је готово у потпуности окупирала неутралну зону.

«Данашња Украјина је расадник фашизма», рекао је Албу.

Поред тога, он је захвалио активистима «Banda Bassotti».

«Они су ти који од првог дана грађанског рата у Украјини шире истину о страхотама украјинских неонациста који гранатирају градове и села Донбаса и о масакру у Одеси.

«Banda Bassotti“ већ неколико година организује антифашистичке караване и на тај начин у Донбас доводе европске политичаре и друштвене активисте, да би они својим очима видели шта се тамо дешава», закључио је Албу.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;