Владимир Путин сматра да ће криза у Украјини трајати све док њени грађани не изгубе стрпљење.

„Наш народ уме да трпи. Ово важи и за Русе и за Украјинце, који су умногоме један народ. Колико све то код њих може потрајати? Не знам. Све ће зависити од тога колико ће људи у Украјини то још трпети. Искрено се надам да ће се то завршити. И да ће се, даће Бог, завршити без крви и у оквирим демократских процеса “, рекао је Путин, додајући да се ситуација у Украјини све више погоршава, да се њен БДП за неколико последњих година смањио за трећину, а да су приходи Украјинаца дупло мањи него приходи становника суседне руске Белгородске области.

Он каже да је Украјина више настрадала због раскида економских веза са Русијом него сама Русија. Као пример је навео да Украјина нема коме да прода своје хеликоптерске моторе, а Русија је у међувремену започела производњу својих.

Он каже да Русија нема намеру да са било ким ратује и да ће своје интересе бранити цивилизованим методима.

„Полазимо од тога да ће други респектовати наше законите интересе и права. Противници Русије се одавно против ње служе искривљавањем историје. Русија је почела да се стабилизује, да превише јача и зато неки желе да је зауставе. Желе да покажу да смо ми одувек лоши и да са нама не треба имати посла“, каже он, додајући да бу данас сваки трећи Јапанац, да га питају ко је бацио атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки, рекао да је то учинио Соевјетски Савез.

Такође, ако питате западног грађанина ко је дао највећи допринос победи над нацизмом, већина ће рећи САД и Велика Британија, иако је Британија у рату имала 350 000 погинулих, САД око 500 000, а СССР чак 27 милиона.

Ката

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;