Амерички ТВ канал NBC приказао је прилог о дечијем војном логору код Кијева који су формирали припадници нацистичког батаљона «Азов», преноси Политнавигатор.

У овом кампу деца немају само војну него и идеолошку обуку. Она се у логор не доводе насилно него по жељи родитеља. Сами дечаци говоре да су срећни што се налазе на оваквом месту.

«Ово је била моја жеља. Од прошле године желео сам да дођем овде и жеља ми се остварила»-рекао је један од ученика.

Одређен је и главни задатак дечијег рада. Инструктори пропагирају мржњу према Русији и Русима као нацији, а такође «постављају идеолошки темељ за будуће генерације». Али то није све. Задатак «патриотског» васпитања укључује и пропагирање мржње према сународницима који су симпатизери Русије.

«Они ће се борити и против присталица Русије. То није руска војска него руски побуњеници. Или руски симпатизери у Украјини»- појаснио је новинар Спајк Џонсон.

«Њихов циљ је, као прво да не буду Руси. Због тога што Русија у последњих 100 година тлачи Украјину и њене границе. И други задатак је да сачувају све везано за украјински идентитет. Дакле, они се налазе између Русије и њене идеологије али не желе да се уједине са Западном Европом где се спроводе либералне реформе»-наводи се у прилогу.

«Који је наш слоган? Ми смо деца Украјине! Нека Москва лежи у рушевинама. Ми ћемо освојити цео свет. Смрт Москаљима!Ви «москаљи» скупљајте лешеве»!- вичу деца на видео снимку.

Најављује се и први задатак: «Ми ћемо ослободити Крим а затим и Кубањ»- вичу деца из аутобуса у кампу.

«Када си дете ти немаш представу о томе шта је рат. Ми треба да им објаснимо шта је то»- рекао је у изјави за NBC један од инструктора «Азова».

 

Тагови: ; ; ;