Украјинска полиција наставља да терорише окупирани град Мариупољ. Током претходне ноћи мобилна група специјалних снага организовала је масовне рације «сепаратиста».

По градским улицама а такође и обалама Азовског мора појачане су патроле припадника Корпуса за оперативна и брза дејства Националне полиције, у маскирним униформама и са црним маскама, саопштила је прес служба Националне полиције. Осим пешачких и ауто патрола по Мариупољу су се разлетели и са оклопним возилима. Полиција је заустављала пешаке и аутомобиле.

«Наставља се чишћење Мариупоља и обала од сепаратиста. За то је формирана јединица за брзо реаговање од припадника локалне полиције и оклопне патроле. Данас је ноћна смена која има задатак да се брине о становницима и гостима Мариупоља обавила вежбе и већ је ступила на дужност»- наводи се у саопштењу Националне полиције.

Према информацијама власти полиција је «спровела потпуну анализу оперативне ситуације у граду и идентификовала најопасније делове града».

Сваки од «опасних» делова града биће под надзором оклопне патроле која ће се бавити «спречавањем покушаја дестабилизације и диверзије».

Подсетимо након што су власти започеле «чишћење» од присталица Донбаса у Мариупољу је нагло порасло протестно расположење. У мају је саопштено да су окупатори који су послати у Мариупољ из Украјине како би контролисали локално становништво забринути ситуацијом у граду. По граду су почели да се појављују графити и слике који одражавају расположење становништва. Вероватно трогодишња окупација града се приближава крају.

Такође се наводи да је украјински експерт још у априлу предвидео губитак Мариупоља за Украјину.

 

 

Тагови: ;