Због више кривичних дела полиција је ухапсила 360 особа, а против још 202 особе поднете су кривичне пријаве у редовном поступку, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Полицијска акција «Арес» спроведена је у 27 општина и градова у Србији.

Велика акција на сузбијању општег криминала спроведена је, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, на територији већег броја градова и општина у Србији.

Ухапшено је 360 особа због сумње да су починили различита кривична дела, између осталог, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање и недозвољене полне радње, искоришћавање малолетних лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуде, отмице, разбојништва, тешке крађе…

Министар Небојша Стефановић рекао је на конференцији за новинаре да је полицијска акција «Арес» спроведена у 27 општина и градова у Србији.

Поднете су кривичне пријаве тако да су процесуиране укупно 562 особе.

Министар полиције навео је да је одузето 167 килограма наркотика — кокаина, хероина, хашиша, марихуане и екстазија, као и да су откривене три лабораторије за производњу марихуане.

Одузето је 29 пушака, четири аутоматске пушке, 30 пиштоља, килограм експолозива, шест бомби и више од 3.000 комада муниције.

Заплењена је већа количина новца, 19 возила, као и више рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, назначио је Стефановић.

Министар полиције је рекао да су неке од највећих заплена изведене у Београду и Новом Саду.

У Београду је због изнуде ухапшен Д. Ћ. (30) који је, како је рекао Стефановић, припадник једне од две највеће криминалне групе.

«Он је ухапшен приликом покушаја изнуде око 20.000 евра», рекао је Стефановић и додао да је приликом претреса код њега пронађено шест аутомобила и 20 кључева других возила, 13 луксузних сатова, као и 5.500 евра у готовом новцу.

Полиција је у Новом Саду ухапсила Г. Б. (39) и М. Ј. (36) због сумње да неовлашћено производе и стављају у промет опојне дроге. Код њих је пронађено 38 килограма марихуане, 12 килограма екстазија, 2,5 килограма амфетамина, 460 грама кокаина, килограм хашиша и три пиштоља.

У Београду је ухапшен Г. М. (54) због сумње на исто дело, а код њега је пронађена лабораторија за производњу и око 60 килограма марихуане, рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да полиција наставља рад на сузбијању криминала и захвалио припадницима полиције који су, заједно са надлежним тужилаштвима, радили на овој, како је рекао, једној од највећих акција.

РТС/ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ; ;