Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

22:14

Украјинске снаге напале су вечерас северну околину Доњецка. Према доступним информацијама гори једна кућа у Куибишевском рејону, и једна у насељу Спартак. Под ватром украјинских нациста нашла се вечерас и железничка станица у Доњецку.

У вечерњим сатима украјинске снаге су поново отвориле ватру на насеље Безименое на југу ДНР. Под ватром се нашао и пункт Заједничког центра за контролу и координацију режима прекида ватре.Жртава није било.

Током данашњег напада на Старомихајловку погинула је једна жена а још два цивила су рањена. Оштећена је и једна кућа.

 

 

19:14

Данас у 13:40 украјинске снаге су напале Старомихајловку. У овом моменту напад и даље траје.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 30 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места Републике. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

 

13:27

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана један пут напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново.

Украјинске снаге нападале су током претходне ноћи западну околину Доњецка. Том приликом оштећено је седам кућа и гасовод у насељу Трудовски а у насељу Старомихајловка оштећена је зграда школе.

Тагови: ; ;