Без обзира на кратке рокове, руска компанија „РЖД Интернешнл“, је завршила прву фазу радова на рекострункцији и модернизацији деонице Ресник — Ваљево, чиме је поново покренут међународни железнички саобраћај на прузи Београд- Бар.

Саобраћај је на овој деоници био обустављен од децембра 2016 године. Прва фаза укупних радова на рекострукцији и модернизацији деонице Ресник -Ваљево, а између станица Ресник — Вреоци завршена је 15 јула.

Током прве фазе радова реконструисани су колосеци у станицама Бела Река, Барајево, Степојевац и 8-о колосечној станици Вреоци. На појединим деоницама је реконструисан горњи слој(Ресник-Бела Река), док је на другим деоницама рекоструисан и горњи и доњи слој (Барајево- Вреоци)

фото Лола Ђорђевић

Санирана су и два тунела. Захваљујући вредним рукама у потпуности је реконструисан тунел Бела Река, у коме је први пут у оквиру модернизације железничке пруге Србије изведено полагање колосека уз примену технологије „еласто- тепиха“ постављеног испод туцаника, чиме се добило на висини у односу на свод тунела а самим тим и на безбедности и брзини проласка воза кроз тунел.

Тунел, чија дужина износи више од 3,8 км, изграђен је 1958. године и од тада се није реновирао.

фото Лола Ђорђевић

До половине новембра када је планиран завршетак радова  на комплентној деоници планирано је да се изведу грађевински радови на отвореној прузи  укупне дужине 15.500м, као и санација и рекострукција 11 мостова, 7 пропуста и 6 путних прелаза.

Пруга Београд – Бар је по дужини највећа на територији Србије. Њена дужина до границе са Црном Гором износи 287 км. Током 40 година од тренутка пуштања у рад, није се обављао ремонт на прузи.

фото Лола Ђорђевић

Радове изводи руска компанија „РЖД Интернешнал“ заједно са домаћим подизвођачима

На свечаној церемонији пуштања у  саобраћај реконструисаног дела пруге присуствовали су први заменик директора «РЖД Интернешенел» Мансурбек Султанов, амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурун, као и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић,

Након свечане церемоније новинари су постављали питања присутним званичницима. Новинаре је занимало којом ће брзином сада саобраћати возови на поменутој деоници, и колико ће то повећање брзине утицати на скраћивање времена путовања.

Први заменик директора «РЖД Интернешенел» Мансурбек Султанов са радницима који су радили рекострукцију деонице

Министарка Михајловић је изјавила да ће се реконструкцијом деонице путовање скратити са два сата и 10 минута на један сат и и 15 минута, чиме ће се добити на уштеди времена целокупног путовања, док ће возови саобраћати брзином од 120 километара на сат.

Новинари су искористили прилику да упуте питање министарки Михалјовић и амбасадору Чепурину везано за актуелну политичку ситуацију  у земљи и све већи притисак да се Србија определи између  ЕУ и Русије.

Амбасадор Чепурин, је одговарајући на питање истако дубоко пријатељство и повезаност српског и руског народа које никакви притисци са стране неће пореметити.

«Русија и Србија су као два велика воза која се крећу напред и они нису ни против кога, нису усмерени ни против кога, већ остају пријатељске земље, које су сарађивале, сарађују и које ће сарађивати у будућности”, закључио је Чепурин.

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ;