Tурске власти су кратко задржале у притвору уредницу регионалних новина Jелиз Kореj, због колумне у коjоj jе критиковала Владу због претераног придавања важности прошлогодишњем покушаjу државног удара.

Kореj, уредница Kочаели Kоз новина, коjе излазе у провинциjи Измит на северозападу Tурске, ухапшена jе у суботу поподне у своjоj кући, а како jе навела на свом Tвитеру, судиjа jу jе условно пустио из притвора под условом да буде под надзором суда, што значи да ће морати редовно да се jавља властима, преноси Роjтерс.

Кореј, уредница Кочаели Коз новина, које излазе у провинцији Измит на северозападу Турске, ухапшена је у суботу поподне у својој кући, а како је навела на свом Твитеру, судија ју је условно пустио из притвора под условом да буде под надзором суда, што значи да ће морати редовно да се јавља властима, преноси Ројтерс.

У колумни насловљеној «Појешћу ваш еп», Кореј је критиковала владу због претеривања у вези са догађањима 15. јула прошле године, наводећи да му се придаје значај као Првом светском рату и главним биткама у турској историји.

У тексту она је навела и да влада није учинила довољно да представи шта се догодило те ноћи када су војници отели тенкове и авионе у покушају да оборе турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Ројтерс

 

Тагови: ; ;