Радници харковске фабрике железних конструкција захтевали су од Врховне раде и председника Петра Порошенка хитно успостављање економских веза са Русијом, преноси Украина Ру.

Митинг на коме је учествовало око 500 радника и представника синдиката одржан је у кругу фабрике. Демонстранти су носили плакате на којима је писало «Вратимо трговину са Русијом. Обновимо инжињеринг»!.

Лидер Радничког синдиката Артем Максимов изјавио је да је губитак тржишта Русије и других земаља ЗНД, довела до затварања фабрика у Украјини а раднике до губитака радних места.

Члан синдиката фабрике Викторија Голдман изјавила је да су «практично сви сегменти бетонског тржишта које производи ова фабрика (готов бетон, армирани бетон, ватростални бетон, бетонски производи…) значајно смањили реализацију како у вредносном смислу тако и у физичком смислу.

Након митинга усвојена је резолуција којом се захтева поновно успостављање економских односа са Русијом и другим земљама ЗНД-а.

«То ће омогућити нашем предузећу да повећа продуктивност, што ће утицати на квалитет буџета наших града и плате запослених у предузећу»- наводи се у резолуцији.

Подсетимо нешто раније, радници из Мелитопоља и Дњепропетровска такође су захтевали обнављање економских односа са Русијом.

Тагови: ; ;