Пољска полако заборавља на тесну сарадњу са Украјином и прелази на завршну фазу мајданске епохе као што је и планирала још пре самог преврата.

Многи укајински политичари су тога свесни и покушавају да купе време а њихови «гласноговорници» на ТВ (тј политиколози којих данас има безброј) полако припремају јавност за нову реалност. И покушавају да организују неку врсту повратка на период процвата Комонвелта барем као неку врсту обећане «победе».

Политиколог Дмитриј Џангиров уживо у програму украјинског ТВ канала «обрадовао» је своје сународнике својом визијом будуће украјинске државе на челу са Пољацима. Према његовом мишљењу Варшава је одавно искористила украјинско питање и полако скупља кајмак. Украјину су отргнули од Русије, потпирили стадо препуно мржње и распалили талас русофобије по Европи. Са заносом према САД-у Пољска је испунила задатак Вашингтона а Украјина се претворила у искоришћени кондом.

Хлађење пољско-украјинских односа је природни наставак (скоро завршен) мајданског програма Пољске. Кијев је завршио свој део политичког посла. Остало је још да се реши демографско питање.

Ако за цео Запад Украјина представља привесак за Пољску она представља демографски ресурс. Бивши (у суштини) савезник Украјине на овај начин решава свој катастрофални дефицит радне снаге, на рачун суседа спремних да раде у било којим условима.

Према речима Џангарова Пољска је већ издала више од милион радних дозвола за украјинске мигранте. За следећих 10-20 година дефицит од 5-10 милиона биће у потпуности покривен.

Победницима достојанства дата је улога радника на црно и слуга а Кијев се труди да их убеди да су «победили» на тај начин, кроз смањење животног стандарда. Племенска времена се враћају а робови се радују и сами руше кордоне на путу ка својим газдама.

Варшава је осмислила успешну операцију без напрезања и сада трпи украјинске тркаче само због испуњења другог дела плана.Бандеровске игре комшијског зоопарка представљају трн у оку и иритирају грађане али Пољска је спремна да заврши ствар до краја и полако скупља камење.

Кулминација флертовања са украјинским нацизмом биће присаједињења већег дела територија за добробит потлачених земљака. А Кијев свим силама крчи путеве и оптимизира процес.

 

Јуриј Макаренко специјално за News Front

 

Тагови: