На брду Врањача недалеко од Зворника постављен је и освештан Спомен-крст као знак сећања на све погинуле борце Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

Председник Црквене општине Каракај Милан Стојкић рекао је да је изградња овог спомен-крста један од ретких примера, или јединствен, у Републици Српској да се на једном месту одаје почаст свим страдалим борцима Српске.

«Ово место ће постати молитвиште на коме ћемо се сећати бораца Војске Републике Српске који су уградили своје животе у стварање Републике Српске», нагласио је Стојкић, који је и један од иницијатора изградње Спомен-крста.

Он је нагласио да ће сваке године средином јула за погинуле борце Војске Републике Српске бити служен помен на овом месту, где је постојало молитвиште које је порушено у Другом светском рату. Стојкић је рекао да Спомен-крст још није у потпуности завршен, те да ће остали садржаји, у којима ће Спомен-крст заузимати централно мјесто, бити рађени у зависности од приложника.

Спомен-крст, који је висок 12 метара, изграђен је донацијама мештана зворничке месне заједнице Каракај, а уз помоћ града.

 

СРНА

Тагови: ; ;