Син америчког председника Доналд Трамп Млађи и правница из Русије Наталија Весељницка на састанку су разговарали само о питању усвајања деце и „закону Магницки“, изјавио је на брифингу портпарол Беле куће Шон Спајсер.

„Колико ми знамо, (на састанку) се није десило ништа што би могло довести до закључка да је разговарано о нечему другом осим усвајању деце и ’закону Магницки‘“, рекао је Спајсер.

Последњих дана у САД се развио скандал о Доналду Трампу Млађем. Медији су сазнали да се он 2016. састао са руском адвокатицом Наталијом Весељницком, која наводно „има везе у Кремљу“ и која је обећала да ће му дати компромитујуће информације о бившој америчкој председничкој кандидаткињи Хилари Клинтон.

Трамп Млађи је изјавио да Весељницка није имала никакве значајне информације.

Према његовим речима, на састанку је разматран проблем усвајања деце, што је и био циљ разговора, а наводно постојање компромитујућих информација искоришћено је само као „изговор за састанак“.

Весељницка је изјавила да никада није радила за руску владу. Она је такође демантовала да је имала било какве информације о Клинтоновој.

Спутњик

Тагови: ; ; ;