Председник Републике Српске Милорад Додик дао је интервју уредници српске редакције News Front Оксани Сазоновој. У интервјуу нашој агенцији председник Додик је изјавио да су прве акције ИСИЛ-а виђене у Босни и Херцеговини.

«Прве акције ИСИЛ-а које смо ми видели дешавале су се у Босни и Херцеговини када су «свети ратници ислама» дошли да помогну Алији Изетбеговићу и  Бошњацима-муслиманима, Тада смо видели сечу српских глава али то никоме није било интересанто. Тек када су почели да секу главе њиховим новинарима то је постало медијски атрактивно»- рекао је председник Републике Српске.

Председник Додик је напоменуо и да грађани Републике Српске воле Русију.

 

«Ми смо загледани у  Србију, која је наша матична држава. Волимо Русију и то је вероватно проблем. Превише смо окренути Србији и Русији да би то код ових на западу било позитивно посматрано»- рекао је Додик.

Он је Додао и да се Република Српска противи антируским санкцијама.

«Ми нисмо подржали санкције Русији. Ми ни Босни и Херцеговини нисмо дозволили да их уведе јер нисмо дали сагласност»- додао је председник Републике Српске.

Такође, одговарајући на питање да ли је модел Републике Српске могућ за Донбас председник Додик је рекао да ни Република Српска није задовољна што је део Босне и Херцеговине.

 

Тагови: ; ; ;