Далмација је јуче цели дан била у пламену, а у вечерњим сатима ватра је ушла и у сам Сплит. Цело јучерашње јутро и поподне сведоци смо апокалиптичних сцена из Ситног Горњег и Доњег, Срињина и Жрновнице.

Аутопут А1 Загреб-Сплит-Плоче који је због пожара био затворен, јутрос је  у потпуности отворен за сва возила, док је пут Колин-Клис због пожара  отворен само у смеру од Дугопоља према Сплиту извијестио је у уторак Хрватски аутоклуб (ХАК).

На Јадранској магистрали између Ловринца и Строжанца (ДЦ8) вози се једним траком, наизменце, због пожара.

Пожари и даље бесне у Срињинама, Жрновници, Подстрани, Строжанцу и Сплиту , где у гашењу пожара учествује огроман број ватрогасаца.

Многу становници угрожених подручја су већ напустили домове и сместили се код рођака.

добровољци и навијачи крећу у борбу са ватреном стихијом

Осим бројних ватрогасаца, добровољаца, војника и грађана помахниталу ватру у Сплиту и околини од синоћ гасе и припадници навијачких група Торцида, којима би се данас требали придружити навијачи из Загреба, Рјеке и Осјека.

Небо над Сплитом је још увек сиво и непрегледно, баш као и ваздух којим лети пепео и све је теже дисати. Ветар више не дува , па би се могло очекивати да уз помоћ канадера пожар ускоро може бити стављен под контролу.

Index hr/News Front

Тагови: ; ; ;