Нечувено је лицемерје и безобразлук да лист који је у страном власништву стране инвеститоре пореди са нацистима, а раднике у Србији са логорашима, изјавио је данас први потпредседник Владе Србије и лидер СПС Ивица Дачић поводом насловне стране најновијег НИН-а.

» Насловна страна НИН-а на којој стоји фотографија капије нацистицких логора са цувеним Арбајт махт фрај (Арбеит Мацхт Фреи), са великим насловом Радни логор Србија, изгледа као да је штампана у илегалној партизанској штампарији за време окупације 1941- 45 године» -оценио је Дачић.

Он је рекао да је нечувено лицемерје и безобразлук да лист који је у страном влашниству стране инвеститоре пореди са нацистима, а раднике са логорашима и додао:

» Да имају поштене намере одавно би, ако је тако, ступили у штрајк против свог власника који их држи у концлогору».

Према његовим речима овде је намера да се нападне председник Србије Александар Вучић и Влада Србије, без обзира колико то има икакве везе са реалношћу.

«Јер, онда би морали навести да је тајни уговор са Фијатом склопио Тадић да би победио на изборима 2008-е године, да су готово све приватизације обављене за време власти ДОС-а, да економска политика коју лист заступа у први план ставља стране инвестиције…» – рекао је лидер социјалиста.

Како је рекао занима га шта ће рећи страни власник НИН-а, и то немачко-швајцарски, нарочито на капију Дахауа, Маутхаузена, и других нацистичких логора.

«Знам да је у нападу на Вучића и Владу Србије дозвољена употреба монструозних конструкција, али сам сигуран да се тиме наноси огромна штета интересима и угледу Србије у свету» – закључио је Дачић.

 

националист

Тагови: