Историја се у Црној Гори често зна поновити и овај данашњи процес највише личи на онај бомбашки из 1907. И овде, као и тада, ради се о монтираном политичком процесу», рекао је један од лидера Демократског Фронта Андрија Мандић, испред Вишег суда.

Он, који је, поред Кнежевића, један од оптужених у овој афери, наглашава да је ово добра прилика да се покаже и Тужилаштво Црне Горе, које треба да докаже кривицу, да изађе са свим доказима.

„Невини људи се налазе у затвору и верујем да ћемо данас и наредних дана успети да у потпуности разбијемо лажне конструкције Катнића и зауставимо државни терор„, поручује Мандић.

Претрес за аферу „државни удар“, који је био заказан за данас, одложен је на захтев браниоца Мироја Јовановића, који је предао захтев за изузеће Специјалног државног тужилаштва.

Разлог наведеном је, како је рекао Јовановић, што је Специјално државно тужилаштво на скандалозан начин контаминирало предмет објављујући нелегално комуникацију између бранилаца у поступку на сајту званичног органа.

инс4

Тагови: ; ; ;