Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

19:38

 

Украјинске снаге отвориле су данас поподне ватру на беспилотну летелицу мисије ОЕБС-а изнад западне околине Доњецка. У том моменту мисија ОЕБС-а на челу са замеником шефа ове мисије Александром Хугом је вршила инспекцију након последњих напада.

 

Око 17:50 мисија ОЕБС-а стигла је у насеље Трудовски западно од Доњецка. У моменту док је мисија вршила контролу украјинске снаге су отварале ватру на ово насеље из правца окупиране Маринке.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 30 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места Републике.

 

13:18

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана пет пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Логвиново, Нижње Лозовое, Желобок, као и споменика Кнезу Игору код Станице Луганске.

Током синоћњег напада на Петровски рејон Доњецка рањено је двоје цивила. Мушкарац 1954. годиште и жена 1977. годиште. Том приликом оштећене су и три куће.

Током ноћи украјинске снаге су дејствовале по насељу Зајцево северно од Горловке. Том приликом оштећене су три куће. Жртава није било.

Тагови: ; ;