Адвокат Мироје Јовановић је навео  да се специјални тужилац Црне Горе „Катнић дрзнуо да шпијунуира не само клијенте и адвокате, него и коментарише и шпијунира међусобну адвокатску кореспонденцију“.

Уочи почетка суђења оптужени лидери Д Ф Андрија Мандић и Милан Кнежевић су поновили да се ради о монтираном политичком процесу.

Невини људи се налазе у затвору и верујем да ћемо данас и наредних дана успети да у потпуности разбијемо лажне конструкције Миливоја Катнића и зауставимо државни терор који се врши над ДФ-ом“, казао је уочи почетка суђења Андрија Мандић.

Ми смо и већ данас победници и уверени смо да ће слобода много пре закуцати на врата него што буде ова пресуда», рекао је Кнежевић.

За наводни државни удар оптужени су лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић. Осим њих, на оптужници Специјалног државног тужилаштва су руски држављан и Едвард Шишмаков, Владимир Попов, мандићев возач Михајло Чађеновић и девет српских држављана, међу којима је и бивши шеф српске Жандармерије Братслав Дикић.

Поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Нина Никића води се посебно.

Оптужница се доминантно темељи на исказу Саше Синђелића коме је додељен статус сведока сарадника.

Одлуком председнице Врховног суда Весне Меденицесуђење за аферу „Државни удар“ преноси се уживо посредством Радио дифузног центра.

Инс4

 

 

Тагови: ; ;