Русија и даље сматра Египат небезбедним за руске туристе, модернизована техника на аеродромима није побољшала ситуацију, изјавио је у среду за РИА Новости извор близак руско-египатским преговарачима за обнову авио линија.

«У Египту одмор није безбедан, недавни напади на туристе на плажи у Хургади то потврђују», — рекао је извор.

Како је наведено од стране агентства, египатске службе безбедности после терористичког напада 2015 године, успоставиле су на аеродромим најсавременију технику, којом управљају Египћани.

«То даје могућност да се лако заобиђе, знајући с ким «имамо посла», зато техника, иако је савремена, при обнови авио линија све може да се понови», — изјавио је извор.

Четрнаестог јула две туристкиње из Немачке су погинуле, две грађанке из Јерменије, једна рускиња и једна чехиња су биле рањене после напада мушкарца наоружаног ножем, који је обалом ушао са терторије заједничке плаже на плажу једног од хотела у Хургади. Двоје настрадалих имају дубоке убодне ране, две жене, међу којима је рускиња, добиле су површинске ране. Нападач је ухапшен, истрагу инцидента спроводи тужилаштво Египта. Званична везија инцидента још није објављена.

Тагови: ; ; ;