Врховни државни тужилац Ивица Станковићодбио је захтев адвоката одбране за изузеће главног специјалног тужиоца Миливоја Катанића и свих специјалних тужилаца у случају „државни удар“.

специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катанић

Одбрана је на почетку претреса од Станковића затражила изузеће Катнића и специјалног тужиоца Саше Чашеновића,због објављивања транскрипата разговора адвоката Горана Родића са његовим клијентима и колегама.

Портал ИН4С ексклузивно објављује решење којим Станковић одбацује захтев за изузећем Катнића из којег се види да он пребацује сву одговорност на суд, притом не помињући чак ни експлицитан захтев бранилаца да се покрене дисциплински поступак притив Катнића.

Станковић се позива на списе предмета, али и изјаве Катнића и Чађеновића да су „у досадашњем поступку поступали у складу са својим законским обавезама и овлашћењима“.

Он, такође, констатује да се у овој фази поступка не може говорити о угрожавању права од стране Тужилаштва, те да се о томе брине суд

У овој фази поступка на главном претресу не може се говорити о могућности угрожавања права окривљених и бранилаца пристрасношћу тужиоца, јер о заштити права странака током главног претреса искључиво суд води рачуна“, навео је Станковић.

Подсећамо, Катнић је драстично прекршио закон објављујући комуникацију међу браниоцима и између бранилаца и брањеника, па чак и ону која се уопште не тиче предмета.

Суђење лидерима Демократског фронта и групи руских и српских држављана за наводни покушај државног удара на дан избора 16. октобра прошле године почело је у среду.

ИНС4

Тагови: ; ; ;