Суђење оптуженима за наводни покушај тероризма и државни удар поново је одложено, а главни претрес биће настављен 6. септембра. 

Суђење је одложено због новог захтева адвоката одбране за изузеће главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Суђење лидерима Демократског фронта и групи руских и српских држављана за наводни покушај државног удара на дан избора 16. октобра прошле године почело је у среду.

У Вишем суду у Подгорици требало је да буде настављено данас након што је врховни државни тужилац Ивица Станковић  одбио захтев адвоката одбране за изузеће главног специјалног тужиоца Миливоја Катанића и  свих специјалних тужилаца.

Пре паузе, адвокат Братислава Дикића, Горан Петронијевић доставио је поднесак у име свих адвоката, којим траже од Суда да им одговори да ли су адвокати прислушкивани.

„Уколико је то тачно, ми не можемо да учествујемо у овом поступку, јер не можемо на законит начин да бранимо своје клијенте!,“ рекао је Петронијевић.

Адвокат Петровић је такође тражио да се одложи претрес.

„Бити под притиском у овом предмету, размишљати смијем ли колегу да питам за мишљење, заиста је велики притисак на нас. Ако смо ми до сада били прислушкивани, онда су наши докази компромитовани“, рекао је адвокат Петровић, уз молбу да се, без намјере да врше опструкцију, одгоди претрес.

Адвокат Андрије Мандића, Мироје Јовановић је додао још један захтев – да Специјално врховно тужилаштво са портала уклони транскрипте разговора.

Инс4

Тагови: ; ;