Председник САД Доналд Трамп испричао је за „Њујорк тајмс“ о чему је разговарао током неформалног сусрета са руским лидером Владимиром Путином у Хамбургу.

„Трамп је рекао да су разговарали петнаестак минута, у суштини ’размењивали љубазности‘. Али Трамп је додао и да су ’говорили о усвајању‘“, пише „Њујорк тајмс“.

Према Трамповим речима, за вечером је његова супруга Меланија седела поред Путина на другом крају стола за којим су се окупили лидери „двадесеторке“.

„Вечера се ближила дезерту. Пришао сам Меланији и, с обзиром на то да је већ био ту, поздравио сам се са Путином… То је више била размена љубазности него ишта друго. И није трајало дуго, можда 15 минута. Занимљиво је што смо разговарали о усвајању деце“, рекао је амерички лидер.

Трамп је подсетио да је то питање покренуто на састанку његовог сина Доналда са руском правницом Наталијом Весељницком у јуну 2016. Амерички председник је истакао да ништа није знао о тим контактима и да му нису биле потребне „штетне информације“ о Хилари Клинтон.

Раније су медији јавили да су Путин и Трамп одржали „тајни“ састанак на самиту Г20. Новинари су тврдили да је разговор трајао око сат времена.

Спутњик

Тагови: ; ;