Председник Свесловенског савеза Драгана Кузмановић је у интервју за News — Front Србија говорила о руско-српским односима.

«Нас после свега овога, после бомбардовања 1999те године када нас Европа бомбардовала увлаче у Европску унију. И кажу нам да је ЕУ једини пут. Једини пут за нас значи пут наших непријатеља! Оних који су нас убијали! А ћути се о Евроазијској Унији у којој су пријатељи и браћа», каже наша Драгана Кузмановић.

Говорила је и о евентуалном увођењу антируских санкција као услову за улазак Србије у ЕУ, као и о зададној медијској кампањи против Руско-српског хуманитарног центра у Нишу.

Упитана о НАТО бомбардовању, споменула је да постоје материјали са суђења о тој агресији.

«Појавила се група адвоката који покушавају да оптуже и траже оштету за изгубљене животе, за екологију. Имамо и један други покушај који још нисмо спровели. Дошла сам до материјала са суђења о НАТО-у после бомбардовања, пре 5. октобра. Једна група адвоката, судија је врло озбиљно радила и пресудила. Имам оригинале докумената где се буквално каже: тог и тог дана, у толико и толико сати је срушен тај и тај објекат, и тај објекат вреди толико. У том документу је набројано и време, и место, и процењена штета. И пресуђено је да нама НАТО земље дугују 100 милиарди долара».

Тагови: ; ; ;