Хоџај: Формираћемо институције следеће недеље

„Косовски“ министар спољних послова у одлазећој влади и потпредседник Демократске партије Енвер Хоџај изјавио је да ће следеће недеље у Приштини бити успостављене нове институције, након ванредних парламентарних избора 11. јуна.

„Да ли ће бити потребне већине подржане од стране неколико посланика или парламентарних група, остаје да се види, али ова коалиција нема црвене линије за било кога“, рекао је Хоџај приштинском листу Зери.

Рекао је да „Косово“ неће да уђе у политичку кризу и да коалиција ПАН (Демократска партија, Алијанса за будућност и Иницијатива) има неопходне гласове за стварање нових институција.

Хоџај је поновио да ће кандидат коалиције ПАН Рамуш Харадинај бити нови премијер, док ће Демократска партија Косова бити покретач нове владе, која ће се бавити важним одлукама.

Говорећи о ситуацији у Демократској партији, Хоџај је навео да су се у странци бавили озбиљном анализом изборних резултата 11. јуна, те да гарантују својим бирачима да ће постигнути резултат бити само епизода.

На јунским ванредним изборима ДПК је по броју добијених гласова склизнуо са првог на треће место. Највише гласова бирача освојио је покрет „Самоопредељење“, док је на другом месту Демократски савез Косова. Српска листа је на четвртом месту.

РТС

Коментари: