Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са кинеским амбасадором у Србији Ли Манћангом.

На састанку су обострано истакнути традиционално добри и пријатељски односи две земље, као и важност даљег унапређења сарадње на свим нивоима, саопштило је ресорно министарство.

Министар Ђорђевић је упознао амбасадора са плановима и циљевима које жели да постигне у наредном периоду, а односе се на реорганизацију Министарства ради постизања финансијске контроле и транспарентности.

Посебан акценат ће бити стављен на унапређење информационог система и креирање софтверског решења у циљу умрежавања свих организационих јединица и институција које су у надлежности овог министарства, ради стварања функционалног система, обезбеђивања најквалитетнијих услуга за становништво и модернизације установа социјалне заштите.

Амбасадор Ли је изразио спремност Народне Републике Кине да пружи подршку Републици Србији у спровођењу планираних мера, као и свих активности које за циљ имају унапређење односа две земље.

Имајући у виду интензивирану економску сарадњу и флуктуацију радне снаге, на састанку се разговарало и о закључивању споразума о социјалном осигурању, као и дефинисању нових модалитета сарадње у области социјалне заштите.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;