Сви пожари у Црној Гори су стављени под контролу, иако и даље тиња онај код Забрђа и Мркова, код Херцег Новог.

Из Службе заштите и спасавања Херцег Новог саопштено је да су њихови ватрогасци велику помоћ добили од канадера из Хрватске који су, како тврде, били ефикаснији од противпожарних летелица из Украјине.

Активан је и пожар на Видовом врху који је захватио неприступачан терен и не прети објектима.

«У општинама Тиват и Херцег Нови активни су пожари на Коњевићима. На локацијама где су претходних дана били активни пожари још има активности, али је ситуација знатно боља и под контролом», саопштио је Директорат ванредне ситуације, пренела је РТЦГ.

Током претходног дана поред ваздухоплова из Украјине, Швајцарске и Бугарске, у гашење пожара укључили су и канадери из Хрватске, који су деловали у пограничном појасу између Црне Горе и Хрватске.

Иначе, јуче поподне на тиватски аеродром слетела су још два израелска ваздухоплова типа «Ер Трактор» који имају капацитет носивости по 3.000 кубика воде и они ће већ дана бити оперативни, наводе из Директората.

Што се тиче Подгорице, из Директората наводе да нема активних пожара, док су, кад је реч о Даниловграду, активна пожаришта у Доњем и Горњем Загарачу према Марковини, и тренутно су под контролом.

На Цетињу су активни у Катунској нахији и то у Ластви Чевској, на Марковини и у Цуцама, Рвашима, Царевом Лазу.

У Котору је активан пожар у месту Бигова.

Из Службе заштите и спасавања Главног града саопштено је да су ватрогасци током ноћи угасили неколико мањих пожара — на Старом аеродрому, Конику и близу Дуванског комбината.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ;