Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да му је шифровано име у школи за обавештајце било „Платов“, преноси „Тaс“. Такође је додао да зна да постоји хиљаде налога на друштвеним мрежама са његовим именом, али да са њима нема апсолутно ништа.

Наводи се да је Путин то рекао током интервјуа преношеног на руској телевизији из Образовног центра за надарену децу „Сиријус“, у Сочију, који је назван „Озбиљан разговор са Владимиром Путином“.

Путин је прво казао да не користи друштвене мреже, пошто су „радни дани толико испуњени“.

„Завршим касно у ноћ и нисам расположен за Инстаграм. Све о чему мислим је да одем у кревет и спавам“, рекао је Путин.

Руски председник је додао да зна да постоји хиљаде налога на друштвеним мрежама са његовим именом. „Немам ништа с тим. Само се пазите. Дакле, све што је написано у моје име нисам ја“, навео је Путин.

Он је додао да се нада да људи који воде те налоге неће писати ништа лоше у његово име.

„Када смо већ код лозинки, оне су само надимци. Као што знате, ја сам започео каријеру у обавештајним агенцијама које су се бавиле иностранством и понекад сам користио алијасе због технолошке неопходности. Када сам био у школи за обавештајце, шифровано име ми је било Платов“, рекао је Путин.

Председник је додао да су у данашње време било какви надимци „једноставно смешни“.

„Зашто се крити иза надимака. Ако човек ради нешто вредно занимљиво, нешто због чега је поносан, требало би то да каже“, оценио је Владимир Владимирович Путин.

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ;