«Косовски» председник Хашим Тачи позвао је све политичке партије на састанак у понедељак, међутим покрет Самоопредељење и Демократска лига Косова Исе Мусафе, још нису потврдиле долазак.

Како је изјавио Тачијев саветник Адриан Арифај, састанак ће бити одржан без обзира на недолазак појединих политичких партија, преноси Индексонлајн.

«Да сачекамо понедељак, нема потребе да спекулишемо о било чему. Сазвали смо састанак за десет часова ујутру и састаћемо се са партијама које дођу», рекао је Арифај.

То је, према његовим речима, једноставно конструктиван састанак у интересу странака и, како је рекао, ништа више од тога.

Председник привремених косовских институција је иначе раније најављивао да ће конститутивна седница парламента, након јунских ванредних парламентарних избора, бити одржана најкасније до 10. јула.

Сада се спекулише да ће прва седница парламента бити одржана 27. јула, те да Тачи намерно одуговлачи са сазивањем јер тзв. велика коалиција, коју још називају и «ратна», нема већину за формирање владе чији би премијер био Рамуш Харадинај.

РТС

Тагови: ; ; ;