Његово преосвештенство екпископ бањалучки Јефрем освештао је данас Храм Покрова Пресвете Богородице у месту Опсјечко код Челинца.

Владика Јефрем је после Свете архијерејске литургије и освештања храма у обраћању присутнима указао на значај храмова за православни народ, те похвалио напоре народа овога краја који је у веома кратком року изградио храм и црквену салу.

» Док се у нашим крајевима граде храмови и служе свете литургије, то је знак да ту постојимо. Ако је Бог дао прилику овој генерацији да гради храмове и присуствује молитвама у њима, то значи да има план с нашим народом, да нам даје прилику, а колико ћемо је искористити то је до нас самих» — рекао је владика Јефрем у бесједи пред неколико стотина окупљених вјерника.

Епископ Јефрем је кумовима храма, иконостаса, црквене сале и Грађевинском одбору уручио архијерејско признање — грамату.

Домаћини су за све госте припремили трпезу братске љубави, а том приликом Грађевински одбор доделио је захвалнице појединцима и колективима који су помогли и подстицали градњу храма.

Тагови: ;