Амерички министар одбране Џејмс Матис претпоставља да је лидер организације ДАЕШ Абу Бакр ел Багдади жив, пренео је Ројтерс. Према речима шефа Пентагона, Ел Багдади и даље „игра улогу“ у делатности ДАЕШ-а.

Ирачки информативни портал „Сумарија њуз“ саопштио је раније да је извор у ДАЕШ-у признао да је Ел Багдади погинуо. Према наводима ирачког портала, организација је саопштила да је Ел Багдади погинуо и да ће ускоро бити објављено име његовог наследника. Никакви детаљи о погибији лидера терориста нису наведени.

Директор Националног антитерористичког центра САД Ник Расмусен саопштио је раније да Сједињене Америчке Државе не располажу информацијама које потврђују да је ликвидиран лидер ДАЕШ-а.

„Нисам видео ништа што би ме навело да поверујем у то да је лидер ДАЕШ-а уклоњен с бојног поља“, рекао је Расмусен.

Министарство одбране Русије раније је саопштило како је могуће да је Ел Багдади уништен у нападу руске авијације 28. маја у јужном предграђу Раке и да се ова информација проверава.

Расмусен је саопштење Министарства одбране Русије назвао „још једним у серији сведочанстава о смрти Багдадија која завређују релативно мало поверења“.

Спутњик

Тагови: ; ; ;