Пентагон претпоставља да је Ел Багдади жив

Амерички министар одбране Џејмс Матис претпоставља да је лидер организације ДАЕШ Абу Бакр ел Багдади жив, пренео је Ројтерс. Према речима шефа Пентагона, Ел Багдади и даље „игра улогу“ у делатности ДАЕШ-а.

Ирачки информативни портал „Сумарија њуз“ саопштио је раније да је извор у ДАЕШ-у признао да је Ел Багдади погинуо. Према наводима ирачког портала, организација је саопштила да је Ел Багдади погинуо и да ће ускоро бити објављено име његовог наследника. Никакви детаљи о погибији лидера терориста нису наведени.

Директор Националног антитерористичког центра САД Ник Расмусен саопштио је раније да Сједињене Америчке Државе не располажу информацијама које потврђују да је ликвидиран лидер ДАЕШ-а.

„Нисам видео ништа што би ме навело да поверујем у то да је лидер ДАЕШ-а уклоњен с бојног поља“, рекао је Расмусен.

Министарство одбране Русије раније је саопштило како је могуће да је Ел Багдади уништен у нападу руске авијације 28. маја у јужном предграђу Раке и да се ова информација проверава.

Расмусен је саопштење Министарства одбране Русије назвао „још једним у серији сведочанстава о смрти Багдадија која завређују релативно мало поверења“.

Спутњик

Коментари: