Зет и високи саветник америчког председника Доналда Трампа, Џеред Кушнер, «случајно је изоставио» да пријави имовину вредну најмање 10,6 милиона долара у извештају о личним финансијама, преноси АП позивајући се на преправљени извештај који је објављен у петак.

Имовина, коју је Кушнер «заборавио» да пријави, део је извештаја о имовинском стању са обновљеним подацима који је америчка Канцеларија за владину етику у четвртак оверила у оквиру «редовног контролног процеса», наводи америчка агенција на основу Кушнеровог документа.

Међу имовином коју је Кушнер тек сада пријавио, а која би могла бити вредна чак 51 милион долара, он је навео да да поседује уметничку колекцију вредну између пет и 25 милиона долара.

Из новог извештаја о имовинском стању Трамповог зета, види се и да је он продао своје акције у старом тржном центру на обали у Џерзију, а више нема удела ни у власништву над компанијом која се бави некретнинама у Толеду, у Охају.

Кушнер је сада пријавио и да поседује деонице вредне од пет до 25 милиона долара у холдинг компанији која је власник «Кадра», технолошке компаније за некретнине коју је основао заједно са братом Џошуом, а чију вредност инвеститори процењују на 800 милиона долара.

Кушнерова супруга и председникова ћерка Иванка Трамп такође је пријавила нове податке о свом имовинском стању — имовину вредну најмање 66 милиона долара, као и најмање 13,5 милиона долара прошлогодишњих прихода од својих разних пословних подухвата, а од којих 2,4 милиона долара од новог Трамповог хотела у близини Беле куће.

Новопријављени подаци сведоче о изузетном великом богатству Иванке Трамп и њеног супруга, који су заједно зарадили најмање 100 милиона долара од почетка 2016. године и поседују заједничку имовину вредну најмање 206 милиона долара, закључује америчка агенција.

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ;