Македонски премијер Зоран Заев допутовао је у званичну посету БиХ, где ће сутра разговарати са званичницима. На сарајевском аеродрому Заева је уз почасни кордон дочекао министар безбедности БиХ Драган Мектић.

Заевa ће se сутра састати са председавајућим Већа министара БиХ Денисом Звиздићем, а биће одржан и сусрет чланова делегације Већа министара БиХ с члановима делегације Владе Македоније, пренoси Фена.

Том приликом је предвиђено потписивање два споразума — Меморандум о разумевању Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Македоније, као и програм културне сарадње Министарства цивилних послова БиХ и македонског Министарства културе.

Планиран је и састанак с председавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, као и одвојени састанци министара Већа министара БиХ и министара македонске владе.

Заев ће се састати и са члановима Председништва БиХ.

По завршетку сусрета у Сарајеву, Заев ће отићи у Ротимље код Стоца где ће положити венац на спомен-обележју трагично страдалом председнику Македоније Борису Трајковском и члановима његове пратње.

Како је најављено, Звиздић и Заев ће присуствовати и манифестацији «Mostar Peace Connection» и потписати Мостарску повељу мира.

Тагови: ; ;