Криза у Заливу утицаће на економску сарадњу Катара и Русије: Москва ће постати један од главних партнера Дохе која у условима блокаде прелази на флексибилнију и диверзификованију економију, изјавио је Спутњику катарски амбасадор у Русији Фахад Мухамед ел Атија.

Дипломата се осврнуо на изјаву емира Катара који је објавио да држава у условима блокаде „добија нове економске перспективе“.

„Ми јачамо економске везе са Русијом и другим државама и градимо јаку и флексибилну економију која, са једне стране ће се више ослањати на своје ресурсе, а са друге — биће диверзификованија у поређењу са тиме што је било донедавно ада смо зависили од других држава. И Русија ће бити један од главних партнера у том плану економског развоја који се прави“, рекао је амбасадор Катара.

Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Бахреин и Египат прекинули су 5. јуна везе са Катаром и забранили су катарским компанијама и грађанима приступ воденим и ваздушним лукама у својим земљама, због навода да та земља подржава тероризам.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;