Један држављанин Јордана је убијен, а један Израелац тешко повређен у инциденту који се догодио у амбасади Израела у Аману, саопштио је безбедносни извор. Joрданска агенција «Амон њуз» јавила je да су амбасаду напали терористи.

«Јорданац је убијен, а Израелац је задобио озбиљне повреде у инциденту који се догодио у израелској амбасади у Аману», навео је неименовани безбедносни извор, пренео је АФП.

Агенција Ројтерс пренела је да полиција испитује инцидент у веома заштићеној амбасади, која се налази у богатом кварту јорданске престонице.

Јорданска новинска агенција наводи да је један од нападача убијен у размени ватре, а да је тешко повређени израелски припадник обезбеђења пребачен у болницу, преноси ТАСС.

Јорданске службе безбедности блокирале су прилаз амбасади, а према непровереним информацијама, међу особљем амбасаде има погинулих и рањених, наводи руска агенција.

Истовремено, јордански сајт Хала Акбар објавио је да је у овом насилном инциденту било и убадања, а да је Јорданац подлегао повредама од ватреног оружја, преноси АП.

Неименовани безбедносни званичник потврдио је да је један Јорданац убијен, а један Израелац рањен, али није пружио више детаља.

До инцидента је дошло у тренутку када су појачане тензије између Израела и муслиманског света због детектора за метал које је Израел инсталирао на светилишту у Јерусалиму у којем се моле и муслимани и Јевреји, напомиње америчка агенција, додајући да су у петак хиљаде Јорданаца протестовале против Израела у Аману.

Тагови: ; ; ;