Милорад Тркуља, држављанин Аустралије пореклом из Босне, материјално је себе обезбедио можда и до краја живота, а све то захваљујући тужбама, највише оним против великих компанија. Он је наиме, добио спор против Гоогла и Yахоо, а одштете су му исплаћивали и неки други, попут свештених лица.

Да је остао у Босни, одакле је пореклом, питање је да ли би све то успео, али као држављанин Аустралије, ипак, јесте.

Милорад Тркуља, рођен у селу Кукољ код Српца — добио је спор против Гоогла и Yахоо.

«На челу мелбуршког подземља је Милорад Тркуља из Кукоља код Српца» — али само ако потражите на Гооглу. Како се ту нашао, претраживачи му нису одговорили.

Уз потврду Федералне полицијске агенције Аустралије да никада ни за једно дело није кажњаван, добио је пресуде против Гоогла и Yахоо.

«То је за мене увреда части и ја сам отишао код мојих правника. Послали смо писмо Гоогле-у, Yахоо-у и Мицрософт-у да избаце моју слику и да ми дају податке ко је то поставио па ћу ја да тужим ту особу, а не Гоогле и Yахоо. Међутим, одговор је био само да ми нећемо да радимо ништа», изјавио је Тркуља.

«Шест чланова пороте пресудило је да Гоогле плати 350.000, а Yахоо се сам предао и платио 241.000 долара за увреду и клевету. Уклоњени су спорни текстови с претраживача, али не и фотографије». Због чега Тркуља покреће нову тужбу.

А као први пример грађанина који је добио на суду ове велике компаније завршио је у уџбеницима Оксфорда. Међутим, није искључено да неће и њих тужити.

«Ово што пише овде, то су писале све новине света и то је у реду. Али ова књига није могла да се штампа са мојом сликом без мога одобрења», рекао је Тркуља.

На питање хоће ли и њих да тужи, Тркуља је одговорио:

«Кад се вратим, видећу с мојим адвокатима може ли се ту узети који долар».

http://novaekonomija.rs/

Тагови: ; ; ;