Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за фолклорне уметнике из московске групе «Златна капија»који негују руску и српску традиционалну и духовну музику на руском, српску и старословенском језику, као и за младе Русе из града Азов који реализују пројекат «Код дружбе» у сарадњи са бијељинским Удружењем српско-руског пријатељства «Завет».

Руски фолклористи ће одржати заједнички концерт са СКУД-ом «Семберија» у уторак 25. јула, на платоу испред Центра за културу, са почетком у 20:00 часова.

Ова мешовита певачка група претходних десетак дана је у посети Србији, а у оквиру тог пута прихватили су и позив из Бијељине да наступе заједно са СКУД-ом «Семберија».

»Да би се што боље упознали и зближили са Бијељинцима, гости из Москве су смештени код омладинаца из нашег СКУД-а.Показаћемо им лепоте Бијељине и надам се да ће се угодно осећати током боравка код нас, али и да ће бијељинска публика уживати на нашем заједничком концерту», навела је Бранка Марковић Савчић, директор СКУД-а «Семберија», изражавајући уверење да ће ова посета бити увод у ширу културну сарадњу између Бијељине и руских градова.

Тагови: ;