Новинарка арапске редакције Спутњика Сара Нуредин нашла се усред пуцњаве у ирачком Мосулу када су њену екипу напали терористи, али она није повређена, док је један ирачки војник рањен.

Како је рекла, приликом снимања како ирачке снаге деминирају зграду у ослобођеном кварту Мајадин, један терориста искочио је на метар од екипе и запуцао, али није погодио њу, већ једног припадника ирачке војске.

„Војник је задобио пет прострелних рана, а ја сам се мало угрувала док сам бежала одатле“, навела је Нурединова и додала да би, судећи по локацији, нападач могао да буде један од снајпериста ДАЕШ-а који је остао у том граду.

„Тада ми је довикнуо: ’бежи одавде, рањен сам’. Међутим ја сам га повукла са собом и сакрили смо се од терористе. Војник је мислио да умире и почео је да се моли. Међутим, видела сам терористу, он је у рукама држао аутоматску пушку М-16“, испричала је.


Сара Нуредин рекла је и да је војник пребачен у болницу, где му је истог тренутка указана сва неопходна помоћ.

Подсетимо, прошле седмице је премијер Ирака Хајдер ел Абади званично саопштио да је ДАЕШ у Мосулу побеђен, док је америчка војска саопштила да се тренутно воде борбе како би се град у потпуности очистио од преосталих терориста.

Спутњик

Тагови: ; ; ;