Хтео сам да урадим видео блог али сам одлучио да ипак напишем текст како би се могао превести на све језике. Мени се чини да би ову информацију морале да имају све међународне организације које се боре против тероризма, као и међународна заједница у целини.

Ја ћу се бавити само чињеницама и тачним информацијама добијених од структура украјинске војске. чији је мотив да нам достави ове информације искључиво себичлук. Сматрајте ово нашим новинарским истраживањем.

У граду Изјум у Харковској области, у згради интерната у улици Трг Независности 89 отворен је центар за обуку диверзаната. Адолесценти у доби од 16-24 године , сирочад, из уништених породица, наркомани и алкохоличари.

Прва група диверзаната, која је прошла терористичку обуку у овом кампу, изашла је у марту ове године. Ову групу сачињавало је 12 дечака од 16 година, три девојчице и 6 млађих од 24 године.

Место ових «дипломаца» заменили су «курсисти» из Куржајске колоне за малолетнике №210 (налази се у селу Подворка, Дергачевски рејон, Харковска област).

Са тинејџерима раде психолози, међу којима има и Руса (поуздано се зна да се један од професионалних психолога презива Горин) који користе психолошке методе развијене на Новосибирском институту за клиничку психологију, а такође се користе и психотропске методе развијене од стране Николајевског психотронског института. Рад психолога надгледа амерички лекар Давид Борихендел.

Међу запосленима су и грађани Украјине, Александар Селезњов, који има ланац клиника за одвикавање од болести зависности од алкохола. а такође Александар Саприкин стручњак за лечење наркомана.

Осим њих у рад су укључени и инструктори украјинске војске а такође и предавачи интензивне војне дисциплине «Патриот»  (Харков, Горког 13). Дечаке уче како да руше и користе оружје а девојчице тактику завођења и тражења психотронских средстава. Психотронски лекови шаљу се у град Николаев где се налазе под контролом стручњака из САД. Терористи се припремају за убацивање на туђе територије укључујући и Русију.

Следећа група терориста обучава се за упад на територију ДНР преко еленовског правца (град Еленовка 13 км од Доњецка).

Команда у зони АТО разрадила је план легализације података о овим тинејџерима или преко сиве зоне или преко уништеног стамбеног фонда како њихов прелазак преко пунктова не би изазвао сумњу.

Описао сам само чињенице и специфичности и 100% сам убеђен да стварање украјинске терористичке мреже није у складу са минским споразумом ни са европским принципом толерантности,нити са хуманизмом или жељом да се заврши рат. Сматрам да Украјина још једном потврђује своју државну политику тероризма.

 

Константин Книрик руководилац агенције News Front

Тагови: ; ; ;